неділю, 7 грудня 2014 р.

Матеріали до уроку №14 "Поняття про мультимедіа"

Мультимедіа використовують в освіті, у наукових дослідженнях, для створення відеофільмів, мультиплікаційних і кінофільмів, комп'ю­терних ігор, у промисловому виробництві, у рекламі та довідкових системах тощо.
Для введення об'єктів мультимедіа використовують відеокамери, веб-камери, фотоапарати, мікрофони, музичні синтезатори, графічні планшети, сканери, диктофони тощо.
Для виведення об'єктів мультимедіа використовують: монітори, те­левізори, аудіо- та відеопрогравачі (плеєри), мультимедійні проектори, мультимедійні дошки, навушники, звукові колонки тощо.
Для збереження даних у пристроях мультимедіа використовують носії даних зменшених розмірів - жорсткі магнітні диски, касети з магнітною стрічкою, флеш-карти.
Для копіювання даних із мультимедійного пристрою (на мульти­медійний пристрій) потрібно приєднати цей пристрій до комп'ютера з використанням спеціального кабелю (USB або HDMI). У випадку ви­користання для обміну даними флеш-карти необхідно вийняти її з мультимедійного пристрою та вставити в кардрідер, який вмонтовано або приєднано до комп'ютера.

1°. Які повідомлення називають мультимедійними?
2*. Що є об'єктами мультимедіа?
З*. Де використовують мультимедіа?
4°. Які пристрої називають мультимедійними?
5*. Які носії використовують в мультимедійних пристроях для збе­рігання даних?
6е. Які пристрої використовують для введення мультимедійних об'єктів?
7*. Які пристрої використовують для виведення мультимедійних об'єктів?
8°. З використанням яких засобів може здійснюватися під'єднання мультимедійного пристрою до комп'ютера з метою копіювання даних?

9*. Чим відрізняється копіювання файлів з мультимедійних при­строїв до комп'ютера від копіювання файлів з однієї папки комп'ютера до іншої папки?

1°. Назвіть пристрої для роботи з об'єктами мультимедіа.
2*. Опишіть галузі використання мультимедіа.
З*. Поясніть, для яких цілей може використовуватися мультимедіа в навчальній діяльності.
4*. Опишіть послідовність копіювання графічних файлів з фотоапа­рата на носій даних комп'ютера.
5*. Складіть словесний алгоритм копіювання відеофайлу з папки Мої відеозаписи до відеопрогравача. Виконайте цей алгоритм.
6*. Сфотографуйте свого товариша, використовуючи мобільний те­лефон (смартфон). Запишіть словесний алгоритм копіювання графічного файлу з мобільного телефону (смартфону) до папки Розділ 3\Пункт 3.1\Рисунки. Виконайте цей алгоритм.
7*. Дослідіть та опишіть, як можна скопіювати дані з використан­ням бездротового зв'язку з мобільного телефону або смартфону на носій даних комп'ютера.
8 Складіть словесний алгоритм копіювання файлу з фотографією з фотоапарата до папки Мої малюнки комп'ютера з використан­ням кабелю USB.